Anglès

L’anglès és una llengua germànica, que pertany a la família de les llengües indoeuropees. L’origen d’aquesta llengua se situa a les illes britàniques, on es van fusionar els diversos idiomes que parlaven els habitants locals i, a més a més, van rebre influències d’altres llengües amb què van entrar en contacte al llarg de la història. Alguns dels fets històrics que van influir en la formació de la llengua anglesa tal com la coneixem van ser les invasions germàniques, la invasió romana o la conquesta normanda. És per això que podem trobar paraules amb etimologies que difereixen molt entre sí.

Es tracta d’una llengua que utilitza l’alfabet llatí i té trets gramaticals comuns amb altres llengües europees, ja que mostra diferències entre el singular i el plural, té diferents formes verbals per a expressar diferents temps, aspectes verbals, etc. No obstant això, la flexió no és un fenomen tan abundant com en altres llengües romàniques, per exemple, en el castellà, el francès o l’italià.

paraules en anglès

La importància de l'anglès

Avui dia és innegable que l’anglès és la llengua vehicular per excel·lència. Un exemple molt clar el veiem en el fet que és una de les llengües oficials de les institucions amb més pes internacional, com ara l’ONU, l’FMI, el Banc Mundial, l’OMS, l’OMC, etc.

A més, dominar la llengua anglesa es considera un requisit pràcticament indispensable per créixer en l’àmbit laboral, ja que, a causa de la globalització, cada vegada més sectors laborals estableixen vincles i relacions comercials i laborals amb treballadors i empreses que es troben més enllà de les seves fronteres nacionals i amb les quals no comparteixen la mateixa llengua. Per això, l’anglès esdevé un punt de trobada entre parlants de llengües totalment diferents en innombrables ocasions.

No obstant això, l’anglès va molt més enllà dels negocis i les relacions internacionals, perquè també obre les portes a un univers de coneixement molt ampli, atès que la majoria dels articles acadèmics que es publiquen actualment utilitzen l’anglès com a llengua de redacció. Així mateix, hi ha molts novel·listes, assagistes, dramaturgs i poetes queescriuen originalment en anglès per compartir tota mena d’històries i experiències. Per no parlar de la indústria cinematogràfica i audiovisual, que ja s’ha introduït de forma quotidiana a les nostres llars a través de plataformes com Netflix o HBO.

Tot i que no hi ha un organisme regulador oficial per a la llengua anglesa, sí que hi ha obres sobre la gramàtica d’aquesta llengua amb caràcter descriptiu, com el The Merriam-Webster Dictionary, que se centra en l’anglès americà, o l’Oxford English Dictionary. De la mateixa manera, hi ha diferents exàmens de certificació de nivell que han sorgit gràcies a la col·laboració de diferents institucions acadèmiques, com poden ser el Cambridge English, Aptis, IELTS, TOEFL o Trinity.

diccionario

On es parla anglès?

L’anglès és per antonomàsia la llengua més parlada de el món, no només pel nombre de parlants nadius, sinó també per l’abast que té a nivell mundial, ja que és l’idioma de comunicació internacional. Compta amb més de 1500 milions de parlants, d’entre els quals al voltant de 375 milions són nadius.

És la llengua oficial de 58 països: Antigua i Barbuda, Austràlia, Bahames, Barbados, Belize, Botswana, Camerun, Canadà, Dominica, Eritrea, Estats Units, Filipines, Fiji, Gàmbia, Ghana, Granada, Guyana, L’Índia, Irlanda, Jamaica, Jordània, Kenya, Kiribati, Lesotho, Libèria, Malawi, Malta, Illes Marshall, Maurici, Estats de la Micronèsia, Namíbia, Nauru, Nova Zelanda, Nigèria, Pakistan, Palau, Papua Nova Guinea, Regne Unit, Rwanda, Sant Cristòfol i Neus, Santa Llúcia, Sant Vicent i les Grenadines, Samoa, Seychelles, Sierra Leone, Singapur, Illes Salomó, Sud-àfrica, Sudan, Swazilàndia, Tonga, Tanzània, Trinitat i Tobago, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Zàmbia i Zimbabwe.

Així mateix, 27 estats no sobirans utilitzen l’anglès com a llengua oficial: Samoa Americana, Anguilla, Bermudes, Illes Caiman, Jersey, Gibraltar, Niue, Illes Norfolk, Puerto Rico, Tokelau, Illes Cocos, Illes Malvines, Illes Verges Britàniques, Guam, Guernsey, Hong Kong, Illa de Man, Illes Cook, Illa de Nadal, Montserrat, Illes Turcs i Caicos, Illes Verges dels Estats Units, Illes Pitcairn, Antilles Holandeses o les Illes Marianes de el Nord.

dublín

Per a més informació sobre els serveis de traducció, interpretació, mediació i gestió de projectes, contacti directament a través del formulari de contacte, correu electrònic o per telèfon.